Rent a car Beograd

Pokvario vam se automobil pa vam je potrebno vozilo dok je na popravci, putujete na odmor i želite pouzdano vozilo za duže trase, doputovali ste privatno ili poslovno u Beograd, neophodno vam je kvalitetno vozilo za poslovno putovanje ili team building, planirate venčanje pa vam je potrebna luksuzna limuzina za svadbu sa profesionalnim vozačem… Ovo su samo neke od situacija kada je rent a car Beograd pravo rešenje.

Rent a car Beograd je usluga iznajmljivanja vozila i ukoliko ste vozač sigurno nešto što će vam zatrebati barem jednom u životu. 

Bilo da prvi put iznajmljujete vozilo u ili već imate iskustva u tome, inicijalni korak je pretraživanje agencija za rentiranje automobila u Beogradu na internetu.

Uočićete da je ponuda velika i naizgled raznolika. Kako izabrati pravu agenciju, da li da se vodite cenom, ponudom, preporukama – zbunili bi se i iskusni korisnici rent a car usluga. 

Zbog toga smo odlučili da svoje dugogodišnje iskustvo u najmu putničkih automobila iskoristimo i svim budućim korisnicima rent a car-a objasnimo proces izdavanja vozila, uslove najma, obaveze i prava korisnika i sve što bi trebalo da znate pre nego što rezervišete vozilo.

Rent a car agencija u Beogradu ima veliki broj i većina se predstavlja kao najjeftiniji ili rent a car sa najboljim uslovima. Pre nego kontaktirate neku od njih, poželjno je da ih malo detaljnije istražite.

Pogledajte koliko dugo postoje, kakva im je ponuda i jesu li cene i uslovi  izavanja vozila transparentni na veb sajtu. Uporedite ponudu vozila za izdavanje sa ponudama drugih agencija. Obratite pažnju na i prosečnu starost vozila.

Da li je potrebno ostaviti depozit, šta cena uključuje, kakvo je osiguranje uračunato i kakve su mogućnosti oko preuzimanja vozila. 

Takođe, veoma je važno da pogledate javne recenzije korisnika. Naravno, ne postoji agencija sa apsolutno zadovoljnim klijentima, uvek će se naći i poneka kritika, ali obratite pažnju na to šta se konkretno zamera i da li su se stvari u međuvremenu popravile.

Lične preporuke su nezamenjive. Raspitajte se kod prijatelja koji su skoro koristili rent a car i iskoristite njihovo iskustvo da pronađete najsigurniju agenciju za rentiranje vozila u glavnom gradu.

Da biste iznajmili vozilo potrebno je da imate važeću vozačku dozvolu i ličnu kartu ili pasoš.

Zakon ne dozvoljava izdavanje vozila licima sa probnom vozačkom dozvolom, a većina agencija zahteva i određeno vozačko isustvo naročito kada želite da rentirate luksuzniji auto. Agencije takođe određuju granicu godina starosti osoba kojima izdaje automobile. Najčešće se za luksuznija i skuplja vozila zahteva višegodišnje vozačko iskustvo i minimum 23 godine starosti.

Većina rent a car agencija zahteva i posedovanje debitne ili kreditne kartice, koju ostavljate kao zalog i garanciju da nećete oštetiti vozilo ili da će naplatiti eventualnu štetu.

Da biste iznajmilji vozilo u Bamiron rent a car agenciji ne treba vam kreditna kartica i ne uzimamo depozit ni za najluksuznija vozila po čemu smo jedinstveni na rent a car tržištu.

Vozilo može da iznajmi svako pravno ili fizičko lice koje ispunjava sve zakonske regulative i agencijske uslove iznajmljivanja vozila. 

Vozila se ne izdaju osobama sa probnom vozačkom dozvolom, a minimun je 21 godina starosti.

Ovlašćeni vozač je lice na koga se vodi ugovor o iznajmljivanju vozila i svako lice navedeno i identifikaovano kao dodatni vozač u ugovoru.

Za postupanje sa vozilom dok je u navedenom periodu najma odgovornost snosi osoba na koju se vodi ugovor, pa tako i za ustupanje mesta vozača. Ni jedno lice nema pravo da upravlja vozilom osim onih koja stoje u ugovoru, a ako do toga dođe, to je direktno kršenje ugovora i vi snosite troškove štete nastale dok su takva lica bila za volanom, jer nisu pokriveni osiguranjem.

Preporuka je da iznajmljeno vozilo vozite pažljivije nego što biste svoje privatno. Rent a car automobili se uglavnom vode kao službena vozila, pa su i kazne znatno veće. Ako dobijete kaznu za parkiranje, sami izmirujete te obaveze i to u što je moguće kraćem roku. Tokom trajanja najma, morate preduzeti sve neophodne mere zaštite da biste vozilo zadržali u istom stanju u kojem ste ga preuzeli. 

Najstrožije je zabranjeno voziti rent a car pod dejstvom alkohola ili narkotika i opterećivati ga preko dozvoljene nosivosti osobama ili robom. Takođe, bez saglasnosti agencije ne smete menjati delove ili popravljati određene nedostatke.

Vozilo se može voziti isključivo u okvirima teritorije koja je ugovorena. Prelazak granice se takođe mora precizno navesti u klauzulama ugovora.

Sva vozila Bamiron rent a car imaju zeleni karton i mogu se voziti i van granice.

Mesto preuzimanja rent a car automobila unapred se dogovara sa agencijom. Vozila se mogu preuzeti na željenoj adresi, većina agencija dovozi automobile na dogovorenu lokaciju.

Najčešća opcija je da auto preuzmete na placu agencije. Poželjno je ukoliko ste u mogućnosti i da pre iznajmljivanja posetite vozni park i uživo pogledate i izaberete automobil.

Preuzimanje vozila na aerodromu Nikola Tesla je najpraktičnija opcija ako u Beograd dolazite avionom. Rent a car predstavnik vas sa pripremljenim ugovorom čeka na izlazu aerodroma i za manje od 5 minuta možete se odvesti svojim vozilom, koje tu i vraćate po pri odlasku. Jedino se pobrinite da saznate da li se i koliko ova rent a car usluga doplaćuje u agenciji kod koje uzimate auto.

Preuzimanje vozila na beogradskom aerodromu je BESPLATNO i već uračunatu u osnovnu cenu izdavanja vozila u Bamiron rent a car. 

Pre nego što potpišete ugovor o iznajmljivanju vozila, preporuka je da ga pažljivo pročitate i sve što u njemu piše uporedite sa stvarnim stanjem stvari. To se naročito odnosi na ispravnost automobila, svi nedostaci bi trebalo da stoje jasno zapisani.

Proverite gume, testirajte kočnice i isprobajte sedišta. Čak i ako je problem samo estetske prirode, ogrebotina, sitan nedostatak u unutrašnjosti vozila, mora se zabeležiti da niste vi prouzrokovali tu štetu.

Ukoliko imate neke zamerke, ili primetite nepravilnosti koje nisu opisane, morate odmah reagovati. U tom slučaju te stavke se dodaju naknadno u ugovor a potpisujete ih vi i predstavnik agencije.

Plaćanje se vrši pri preuzimanju automobila.

Procedura izdavanja vozila u Bamiron rent a car je maksimalno pojednostavljena i ubrzana. Za manje od 5 minuta dobijate ugovor na potpisivanje i možete preuzeti svoje vozilo.

Rent a car Beograd ponuda je raznolika i bogata. Sigurno baš svako može pronaći odgovarajuće vozilo za sve potrebe i namene. 

Rent a car je siguran način da dobijete adekvatno vozilo kako za poslovne, tako i  privatne potrebe.

Dakle, vozilo birate prema onome za šta vam je vozilo neophodno. Možete izabrati manuelni menjač ili automatik, zavisno od onoga što više preferirate.

Porodično ili putovanje sa prijateljima na vikend, izlet, odmor – pravi izbor je komforno i udobno porodično vozilo, najbolje sa 7 sedišta. 

Jeste li probali da na odmor putujete putničkim kombijem 8+1? Predlažemo da iznajmite kombi sledeći put i sigurno nećete pristajati ni na šta manje komforno. Za letovanja i sunčano vreme uvek preporučujemo atraktivne kabriolete za iznajmljivanje.

Ako putujete na duže trase, najbolje je izabrati pouzdano i bezbedno vozilo, novije proizvodnje. 

Za poslovne potrebe najčešće se biraju limuzine i sedani, a ljubitelji offroad vožnje sigurno će razmotriti SUV terence ili džipove sa 4×4 pogonom. 

Luksuzna vozila su izbor mladenaca i svih koji planiraju neku svečanost na kojoj je potrebno ostaviti snažan utisak.

Vožnja gradom zna biti pravi izazov zbog čestih gužvi i nedostatka slobodnih mesta za parkiranje. Zbog toga se za gradske potrebe predlažu gradska mini vozila sa kojima ćete svuda stići na vreme i lako se parkirati i u najužoj gradskoj zoni. 

Važno je i da dobro pogledate je li vozilo adekvatno opremljeno za određenu sezonu, naročito ima li zimske, odnosno letnje gume, lance i ostale dodatke u skladu sa vremenskim uslovima.

Ukoliko niste sigurni koje vozilo da izaberete, uvek možete potražiti savet agencije za izdavanje automobila. 

Bamiron rent a car vozni park broji preko 300 modernih i redovno održavanih vozila i automatika među kojima sigurno možete pronaći nešto za sebe.

Iznajmljeno vozilo vraća se do vremena koje je navedeno u ugovoru. Vozilo je potrebno vratiti tog dana, najbolje nešto ranije od dogovorenog vremena i na preciziranu lokaciju.

Na samom početku se dogovarate i za termin povratka vozila, tako da se potrudite da to ispoštujete. Ako prekoračite dogovoreno vreme, većina agencija će da vam naplati ceo jedan dan.

Šta ako želite da produžite vreme najma vozila koje ste već preuzeli?

Potrebno je da kontaktirate rent a car agenciju najmanje 24h ranije od isteka najma. Ukoliko vozilo nije dalje rezervisano, sigurno će vam izaći u susret. Vozilo nikako ne smete zadržavati duže od predviđenog na svoju ruku.

Automobili se vraćaju na adresu agencije ili aerodrom, ukoliko niste drugačije dogovorili sa predstavnicima agencije.

Sve dodatne naknade i troškovi biće naplaćeni kada vratite vozilo, a agencija može zahtevati i da operete vozilo pre vraćanja ili platite troškove perionice.

Trebalo bi znati da je na veb sajtovima sa rent a car ponudom pored vozila istaknuta najmanja moguća cena koja podrazumeva različite uslove najma. Da biste iznajmili vozilo po toj ceni trebalo bi da najam traje veći broj dana, najčešće mesec i više.

Ukoliko to nije naglašeno, uvek se prethodno raspitajte šta osnovna cena sve uključuje a šta se doplaćuje. Kada napravite takvo poređenje, shvatićete da je većina rent a car agencija daleko od najjeftinijih, kako se uglavnom predstavljaju.

Osnovna rent a car cena u Bamiron agenciji podrazumeva kasko osiguranje, pomoć u slučaju kvara ili nezgode, zeleni karton i preuzimanje na aerodromu. Za najjeftinija vozila za iznajmljivanje moraćete da izdvojite 15€ po danu, a minimum za izdavanje je 3 dana

Za osnovnu cenu moguće je dobiti i sedište za dete i GPS ako vam je neophodan.

Na jedan dan moguće je iznajmiti samo luksuzna vozila za svečanosti.

Sve dodatne usluge se doplaćuju, a najbolje je da se već pri rezervaciji vozila dogovorite i precizirate sve što vam je potrebno, gde planirate da putujete i da li ćete prelaziti granicu.

Ako dođe do sudara ili oštećenja iznajmljenog vozila potrebno je odmah obavestiti policiju, kao i rent a car agenciju kod koje je vozilo iznajmljeno. Zapišite podatke o drugim učesnicima događaja, popunite izveštaj o nesreći/krađi/šteti pri vraćanju vozila u agenciju. U kratkoj izjavi opišite uzroke i okolnosti u kojima je došlo do nesreće/štete/krađe. Važno je znati da je policijski zapisnik obavezan kod svih vrsta osiguranja. Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete će snositi korisnik.

Korisnik isključivo snosi sve troškove kazni za saobraćajne prekršaje i potrebno je da obavesti rent a car agenciju o regulisanju i uplatama.

U slučaju kvara, potrebno je da odmah pozovete broj telefona agencije i tehničko vozilo će stići u najkraćem roku bilo gde da se nalazite u tom trenutku. Ako je nemoguće popraviti kvar, dobićete zamensko vozilo u istoj klasi.

Troškove goriva za vreme perioda najma snosi korisnik. Vozilo preuzimate sa rezervoarom na rezervi i očekuje se da automobil vratite sa istom količinom goriva.

Uvek se možete konsultovati sa predstavnicima agencije oko količine goriva koje određeno vozilo troši. Naročito treba obratiti pažnju da ne sipate pogrešnu vrstu goriva, jer će vam sva šteta nastala tim postupkom biti dodatno naplaćena.

Najvažnije od svega jeste da su vozila redovno održavana i potpuno tehnički ispravna. Bezbednost i sigurnost vozača i svih učesnika u saobraćaju trebalo bi da bude prioritet svih agencija za izdavanje vozila u Beogradu.

Bamiron rent a car svoje poslovanje preko 6 godina temelji upravo na poverenju i sigurnosti korisnika usluga izdavanja vozila. Naši klijenti to prepoznaju i nagrađuju lojalnošću i preporukama. Zbog toga smo omogućili da se vozila iz naše ponude mogu preuzeti i u Kruševcu i na niškom i beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Naša poslovna politika je da baš svi zaslužuju da se voze kvalitetno, sigurno i po najnižoj ceni rent a car-a bez depozita. 

Trudimo se da sve bude transparentno, bez skrivenih troškova i da imamo raznovrsnu ponudu vozila svih klasa i modela. Posetite nas i u sve ovo uverite se lično, a nadamo se da smo vam olakšali i razjasnili nedoumice oko iznajmljivanja vozila u Beogradu. Za sva ostala pitanja budite slobodi da nas kontaktirate.